Het overkomt de beste: je zit zonder geld en er valt een flinke rekening op de mat die het liefst vandaag nog betaald moet worden. Zeker nu dat alles steeds duurder lijkt te worden overkomt het veel mensen dat ze snel geld lenen moeten. Er zijn verschillende manieren waarop je snel geld lenen kunt. In dit artikel bespreken we er een aantal.

Geld lenen met BKR

Als je verder geen problemen hebt met de BKR dan kun je snel geld lenen met BKR bij bijvoorbeeld je eigen bank. Bij je bank kun je regelen dat je rood kunt staan op je lopende rekening (rekening courant) of je kunt een persoonlijke lening of flexibel krediet afsluiten voor het bedrag dat je nodig hebt. Als je in het verleden echter afbetalingsproblemen hebt gehad met een lening dan kan het lastig worden om snel geld lenen met BKR. Je zult dan moeten geld lenen zonder BKR toetsing.

Onderhandse lening

Een eerste optie die je kunt overwegen voor geld lenen zonder BKR toetsing is een onderhandse lening. Dit kun je aangaan met een kennis, familielid of je ouders bijvoorbeeld. Dit hangt echter helemaal af van de relatie die je met je ouders hebt en het kan natuurlijk zijn dat je geld en familie gescheiden wilt houden. Je kunt als je toch een onderhandse lening wilt afsluiten op de site van de abn amro een sjabloon vinden voor een onderhandse lening.

De particuliere lening

Je kunt ook een lening afsluiten bij een particuliere geldverstrekker. Deze vind je vaak geadverteerd achterin de landelijke dagbladen. Je moet met dit soort vormen van geld lenen wel rekening houden met het feit dat het niet goedkoop lenen is. Doordat de geldverstrekkers geen BKR toetsing doen nemen ze een risico, en dit risico vertaalt zich in een hogere rentevoet.

De mini lening

Een ander alternatief is de mini lening, maar deze vorm van geld lenen zonder BKR toetsing is alleen geschikt als je op zoek bent naar een klein bedrag van onder de vijfhonderd euro. Onder de vijfhonderd euro hoeft er namelijk geen BKR toetsing gedaan te worden, en hoef je alleen maar te bewijzen dat je een inkomen hebt waarmee je de lening weer af kunt betalen. Een mini lening heeft ook als nadeel dat de looptijd van deze lening erg kort is, vandaar de naam mini lening. Meestal is de maximale looptijd 45 dagen, dus je moet er zeker van zijn dat je de lening ook weer terug kunt betalen als de looptijd afgelopen is.

Er zijn dus verschillende manieren voor snel geld lenen. Onthoud dat snel geld lenen niet goedkoop is omdat je immers voor een ‘spoed’ service betaalt.