Informatie over geld

U wilt meer informatie omtrent geld lenen, sparen, spaar rekeningen? Dan bent u op onze website aan het goede adres. Onze site is opgezet om u te informeren over zaken die betrekking hebben op de eerder genoemde onderwerken. Wij geven u informatie over geld lenen. Wat is geld lenen en hoe werkt het? Kan je zomaar 40.000 euro lenen, wat komt hier allemaal bij kijken. Op deze vraag geven wij een antwoord in het artikel ‘geld lenen’. Als u meer interesse heeft in sparen, raden wij u aan het artikel veel sparen, veel rente te lezen. Daar kijken we naar de mogelijkheden om meer te sparen tegen meer rente, dus meer geld opbouwen. Wat zijn de addertjes onder het gras bij banken die willen dat je een spaar rekening bij hen opent? Lees het artikel om hier inzicht in te krijgen.

Geld lenen

Geld lenen doe je niet zomaar even. Je moet er goed bij nadenken en verstandig zijn. Het kan namelijk je hele leven beinvloeden als het fout gaat. Als het tegenzit kan je met een grote schuld blijven zitten de rest van je leven. Door alles goed voor te bereiden en het goed aan te pakken voorkom je dit soort vervelende dingen. Wij wensen u veel succes bij het maken van een goede keuze omtrent lenen.

Geld sparen

Als je gaat sparen ontvang je rente. Hoe veel deze rente is hangt van twee zaken af, namelijk het geld dat op de spaar rekening staat en het rentepercentage. Wij gaan dit met een voorbeeld bekijken. De looptijd die wij als voorbeeld nemen is 2 jaar. Stel dat je 2 jaar lang 10.000 euro op je rekening hebt staan en het rentepercentage is 5%, dan ontvang je per jaar 500 euro aan rente. In totaal krijg je dus 1000 euro over twee jaar. Een mooi rentebedrag, maar hoe kan ik meer worden? Op twee manier kun je ervoor zorgen dat je meer rente ontvangt. Manier één is het extra toevoegen van geld op je spaar rekening. Manier twee is proberen een hogere rente te krijgen. Beide manieren kunnen natuurlijk niet altijd. Soms heb je niet meer geld wat je kunt bij storten op je spaar rekening. De rente heeft ook een keer het maximum bereikt. Het verschil in rentepercentage kan per bank wel erg verschillen. Let dus goed op bij welke bank je gaat sparen, zo voorkom je dat je geld misloopt. Dat zou natuurlijk jammer zijn.

Rood staan

Sommige mensen hebben bij hun bank aangegeven dat ze mogelijkheid willen hebben om rood te kunnen staan. Je kunt dan bijvoorbeeld tot 1000 euro rood staan op je betaalrekening. Rood staan is alleen handig als je niet te gauw in de verleiding wordt gebracht. Stel dat je in een winkel staan en je ziet leuke kleding, of je ziet die leuke schoenen, 3 halen 2 betalen. Vervolgens ben je wel een redelijk bedrag kwijt aan deze producten. Als je deze producten aanschaft terwijl je nog maar 5 euro op je rekening hebt staan, kom je rood te staan. Je kunt de producten dan gewoon kopen, terwijl je eigenlijk geen geld hebt.

Hypotheek

Een hypotheek sluit je af als je een huis gaat kopen. Een hypotheek regel je met een hypotheekverstrekker, hypotheekverstrekkers zijn banken. De hoogte van je hypotheek hangt af van de prijs van je huis. Als je een huis ziet van bijvoorbeeld 200.000 euro komt hier bij de koop nog kosten koper (kk) bij. Dit is ongeveer 10%. De totale hypotheek die je dan nodig hebt is ongeveer 220.000 euro.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?