Geld lenen met uitkering

Het is mogelijk om een lening te krijgen met een uitkering. Als je een uitkering hebt en je hebt toch een lening nodig dan kun je bij bepaalde partijen toch nog terecht. Dit zullen niet de main stream banken zijn. Deze letten sterk op je BKR registratie en je kredietwaardigheid. Als je werkloos bent, tijdelijk zonder baan of inmiddels al een uitkering ontvangt dan is het mogelijk om via peer 2 peer partijen leningen te krijgen.

Moet je lenen met uitkering?

Het is echter niet slim om een lening aan te gaan terwijl je een uitkering hebt. Een uitkering is meestal geen vetpot en de aflossingen die volgen op de lening kunnen behoorlijk zijn. In deze omstandigheden ga je eerder van de regen in de drup dan dat het een constructieve oplossing is. Lenen met een uitkering is derhalve niet altijd de beste stap die je kunt maken. Het lenen van geld als je een uitkering hebt kan slim lijken. Je hebt beschikking over wat extra geld. Soms is het nodig omdat je geconfronteerd wordt met een extra grote uitgave, waar je niet omheen kunt. Bedenk echter wel goed of het slim is om jezelf in de schulden te steken als je met een uitkering een lening wilt krijgen.

Lenen met uitkering

Het lenen met een uitkering kan niet altijd de oplossing zijn die je zoekt. Bekijk eerst goed of je het extra geld echt nodig hebt of dat je ergens op je uitgaven kunt besparen. Daardoor ga je beter met je geld om en hoef je misschien niet lenen met een uitkering. Als je toch wilt lenen met een uitkering, kijk dan goed naar je uitgaven en naar je ruimte op je budget. Want een lening moet je natuurlijk ook gaan aflossen. Aflossen gebeurt met een maandelijks bedrag dat van je rekening wordt gehaald. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je ruimte in je budget is, dit bepaalt namelijk hoeveel je kunt lenen met een uitkering.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?