Geld lenen BKR
Als je geld gaat lenen word je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Dit is een bureau dat ervoor zorgt dat zowel de bank als jij je verplichtingen nakomt en indien dit niet het geval is, hier een vermelding van wordt gemaakt. Door die vermelding kan men bekijken wie wel en wie niet betrouwbaar is en zijn betalingsverplichtingen nakomt.

BKR lening
Zodra je geld gaat lenen worden er bij het BKR meerdere gegevens van je gevraagd. Banken, kredietverstrekkers dus, kunnen deze gegevens inzien en mede op basis daarvan doen besluiten jou een lening te verstrekken of juist niet. Zolang je een positieve BKR registratie hebt is er niets aan de hand en kan je eigenlijk altijd wel een lening krijgen. Het wordt anders als je een negatieve BKR registratie krijgt, waarover je in het volgende kopje meer kan lezen.

Lenen met negatieve BKR registratie
Mocht het voorkomen dat jij je betalingsverplichtingen niet bent nagekomen, dan loop je tegen een negatieve BKR registratie aan. Deze negatieve BKR registratie blijft vijf jaar geldig en in die tijd kunnen alle verstrekkers van krediet zien dat jij een keer je betalingsverplichtingen niet bent nagekomen. Om die reden wordt het voor jou lastig om nog aan een lening te komen, omdat kredietverstrekkers natuurlijk zo min mogelijk risico willen lopen.

Geld lenen zonder BKR toetsing
Wanneer jij een negatieve BKR registratie hebt, wordt het dus moeilijk om tijdens je registratie van vijf jaar aan een lening te komen. Toch zijn je mogelijkheden niet onmogelijk. Je kunt immers geld gaan lenen zonder dat je BKR registratie wordt getoetst. Zo kun je geld gaan lenen bij je familie of vrienden. Zij zullen je niet vragen om je BKR gegevens. Wel kan een lening binnen een familie of vriendengroep vaak gevoelig liggen, zeker als je weer niet aan je betalingsverplichtingen voldoet.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?