Lenen kost geld
Wat men soms lijkt te vergeten, is dat geld lenen geld kost en je dus absoluut geen geld oplevert. In eerste instantie ontvang je een geldbedrag op je rekening, maar dit bedrag moet je terugbetalen en daarnaast moet je rente betalen. Geld lenen kan op veel verschillende manieren en voor meerdere doeleinden. Zo kun je geld nodig hebben voor de financiering van je auto, maar ook voor bijvoorbeeld de investeringen van je bedrijf. Op deze pagina lees je daar meer over.

Geld lenen auto
Een auto aanschaffen vergt meestal een dure financiering. Auto’s zijn immers niet de goedkoopste producten en behalve de aanschafprijs heb je ook nog eens te maken met maandelijks terugkerende kosten zoals benzine en verzekeringen. Geld lenen om een auto te kunnen betalen kan dan een oplossing zijn. In heel Nederland zijn er diverse aanbieders die speciale autoleningen aanbieden. Deze financieringen zijn altijd op maat en sluiten aan op jouw wensen.

Persoonlijke lening
Het kan – al dan niet onverwachts – gebeuren dat je je rekeningen niet meer kunt betalen en geen andere keuze meer hebt: je moet lenen. Een persoonlijke lening is een lening die past bij jouw wensen. Het is een lening waarover je van tevoren duidelijke afspraken maakt over het op te nemen bedrag, de looptijd en de rente. Daardoor weet je tijdens het geld lenen altijd waar je aan toe bent en loop je niet tegen onverwachte gebeurtenissen aan. Aan de andere kun je je afspraken niet meer terugdraaien en tussentijds meer geld lenen.

Doorlopend krediet
Als je geld nodig hebt maar niet precies weet hoeveel, dan is het doorlopend krediet waarschijnlijk de meeste ideale lening voor jou. Het doorlopend krediet is een zeer flexibele lening waarbij je in tegenstelling tot de persoonlijke lening tijdens de lening nog geld kunt opnemen, waaronder het geld dat je al hebt afgelost. Ook de rente staat niet vast en kan dus schommelen. Als laatste is ook de doorlooptijd niet definitief: je bepaalt zelf wanneer je de gehele lening afbetaalt. Omdat het doorlopend krediet zo flexibel is, ligt de rente vaak ook ietwat hoger. Dat is een nadeel.

Studenten lenen
Ook studenten lenen geld. Studenten zijn vaak nog jong en hebben geen goed betaalde baan, waardoor zij niet altijd even goed hun studiegeld en kost voor inwoning kunnen betalen. Studenten hebben wel recht op studiefinanciering, maar vaak is dit niet genoeg, omdat studenten met alleen maar een studiefinanciering en bijbaantje nauwelijks geld overhouden voor andere zaken. Een geldlening kan dan uitkomst bieden. DUO, voorheen IB-Groep, is voor veel studenten dé partij om geld te lenen. Dat komt omdat deze overheidsinstantie speciale studentenleningen aanbiedt.

Zakelijk lenen
Als bedrijf zijnde behoor je vaak te investeren, als je tenminste wilt ondernemen. Ondernemen betekent vaak risico nemen. Voor al die investeringen kan een lening noodzakelijk zijn. Als je zakelijk wilt gaan lenen leen je vooral erg grote bedragen. Er zijn veel banken in Nederland die zich op ondernemers richten. Deze banken kunnen je precies vertellen hoe jij het beste zakelijk kunt lenen.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?