Energiebespaarlening

Er is een speciale lening in het leven geroepen voor huiseigenaren, namelijk de ‘Energiebespaarlening’. Met deze lening wil het fonds (het Nationaal Energiebespaarfonds) huiseigenaren stimuleren om te investeren in duurzamer en energiezuiniger wonen. Bekende banken die zelf de kas van het fonds hebben ‘gespekt’ zijn o.m. de ASN Bank en de Rabobank. De Energiebespaarlening is een redelijk goedkope leensoort. Overigens heeft ook het Rijk haar steentje bijgedragen en steunt ze het fonds.

Maximaal leenbedrag

Het maximaal te lenen geldbedrag is €25.000,- Je kunt gebruikmaken van deze speciale lening vanaf een bedrag van €2.500,- Afhankelijk van de hoogte van de lening wordt de looptijd geschat op maximaal tien jaar. Met een rente van +/- 3,5 procent bij een looptijd van zeven jaar en 3,8 wanneer er voor de maximale looptijd gekozen wordt (tien jaar). Deze rentevoet is nog altijd lager dan bij de meeste reguliere leenvormen. Overigens kunnen alleen particulieren van deze lening gebruikmaken en is een andere vereiste dat de lening alleen gebruikt mag worden voor een bestaande woning.

Waarvoor inzetten?

Bestaande, oudere woningen zijn meestal niet zo energiezuinig. De lening kan men gebruiken om bijvoorbeeld enkel glas te vervangen voor dubbele beglazing. Of om de vloer en het zolderdak te isoleren. Wist je dat bijna de helft van je warmte in huis via de vloer verdwijnt? Laat je woning door een adviseur inspecteren en gebruik zo nodig zijn expertise om je huis weer energiezuiniger te maken.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?