De goedkoopste lening
Als je in de situatie belandt dat je geld moet lenen, dan wil je natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Sterker nog; waarschijnlijk wil je een zo goedkoop mogelijke lening dan wel de goedkoopste lening. Om tot zo’n lening te komen moet je een aantal stappen nemen. Zo moet je leningen vergelijken, wat af weten van rente en berekeningen doorvoeren.

Leningen vergelijken
Lenen doe je niet zomaar. Vaak zijn er relatief grote bedragen mee gemoeid en vooral daarom is het van belang dat je nadenkt over wat je doet en je verstand gebruikt. Bij lenen is het zeer belangrijk dat je leningen gaat verlijken, zodat je erachter kunt komen welke lening het meest voor jou geschikt is. Leningen vergelijken kun je doen door op grootschalige wijze offertes aan te vragen. Op het internet zijn er sites waar je in één keer bij veel geldverstrekkers een offerte kan aanvragen. Zodra de offertes binnen zijn, behoor je ze te vergelijken op basis van de rente, de doorlooptijd, de hoogte van het leenbedrag en andere voorwaarden.

Lenen rente
Bij geld lenen komt rente kijken. Hoe hoger de rente, hoe duurder je lening. Vaak neemt de rente af als je meer leent en de doorlooptijd langer is. In sommige situaties kan het daarom handig zijn om net iets meer te lenen, zodat je de rente lager uitvalt. Bij de meeste leningen is de rente zo’n 3 á 8%. Als jij dus 10.000 euro leent en de rente bedraagt 5%, dan moet je naast het aflossen van die 10.000 euro ook nog eens 500 euro aan rente betalen.

Lenen berekenen
Door berekening te maken, kun je komen te weten welke lening financieel gezien het beste bij jou past. Berekenen bijvoorbeeld hoeveel de lening kost door de rente en de doorlooptijd erbij te halen. Vaak kan dit ook op de website van de geldverstrekker zelf, waardoor er niet eens een rekenmachine aan te pas hoeft te komen. Net als bij vergelijken van leningen moet je bij het berekenen van leningen zoveel mogelijk geldverstrekkers nemen, zodat je een nauwkeurig en scherp overzicht krijgt.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?