BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Heb je er wel eens van gehoord? Veel mensen weten niet wat BKR precies is. Het BKR houdt een register bij van alle krediet- verplichtingen in Nederland. Het gaat hierbij om een grote database met gegevens van alle personen die een krediet hebben in Nederland, of hebben gehad.

Veel mensen hebben een negatieve BKR notering. Dit wordt vaak geschreven als A-codering. Dit staat voor achterstandsmelding betreffende een betalingsachterstand. Dit aspect blijft bij het BKR in het register staan tot vijf jaar na de aflossing van de betreffende lening. Als deze achterstand wordt hersteld, dan wordt het een H-codering genoemd, dit betekent Herstel. Bij een negatieve BKR notering is het toch mogelijk om geld te lenen. Hier zijn speciale voorwaarden voor.

Hoeveel lenen met BKR?

Om een lening te krijgen als je een negatieve BKR hebt, kun je je wenden tot de niet-geregistreerde kredietverleners, die je kredietwaardigheid niet toetsen bij het BKR. Daarnaast zou je geld kunnen lenen bij een particulier, of geld te lenen op basis van een onderpand. Maar dat is niet alles, niet alle geldverstrekkers houden zich namelijk bezig met het lenen van geld aan mensen met een negatieve BKR codering. Maar er zijn wel geldverstrekkers die hierin gespecialiseerd zijn. Vaak hanteren zij wel een hoger rentepercentage dan normaal, want de negatieve codering wordt door hen toch als risicofactor gezien. Maar, niet alle BKR specialisten zullen niet in alle situaties hun geld lenen aan mensen met een negatief BKR. Als dit zo is dan zijn bovenstaande aspecten mogelijk (particulier lenen en kredietverleners).

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?