U wilt graag een nieuwe auto kopen of een keuken plaatsen in uw woning. Alleen heeft u net niet genoeg geld om de kosten van een nieuwe auto of keuken zelf te betalen. Het gaat hierbij vaak om grote aankopen waarvan u het geld niet één, twee, drie zelf heeft liggen. U kunt er dan voorkiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Met een persoonlijke lening kunt u de kosten voor een nieuwe auto of keuken in één keer voldoen. Maar wat is een persoonlijke lening eigenlijk?

Een persoonlijke lening wordt vaak afgesloten voor een dol. Dus inderdaad de nieuwe keuken of auto. Het is geen lening die u afsluit omdat u even snel geld wilt lenen. U leent namelijk rechtstreeks bij de bank het geldbedrag dat u nodig heeft om het doel te kunnen betalen. Met de bank of financieringsmaatschappij maakt u hier afspraken over. Kenmerkende afspraken zijn een vaste rente en looptijd. Zowel de looptijd als rente staan bij een persoonlijke lening altijd vast. Iedere maand betaalt u aan de bank één bedrag. In dit bedrag zit de aflossing en de rente van de persoonlijke lening. Na afloop van de looptijd weet u zeker dat de lening is afgelost. U heeft geen extra geld meer af te lossen, maar u bent helemaal van uw lening af.

Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat u precies weet wat het u gaat kosten en wat u kunt verwachten. Het bedrag dat u leent stemt u gewoon af op uw aankoop. Vervolgens bepaald u online in overleg hoe lang u over de aflossing wilt doen. Een online calculator rekent vervolgens voor u uit hoeveel u gaat betalen aan rente en aflossing. De meeste persoonlijke leningen kunt u zelfs boetevrij aflossen. Als het bedrag heel laag wordt en u heeft zelf spaargeld liggen dan kunt u de lening rechtstreeks aflossen. U bespaart zo rente en u kunt extra genieten van uw nieuwe aankoop.

Een groot voordeel van een persoonlijke lening is dat u de rente kunt aftrekken. Stel u sluit een persoonlijke lening af voor uw eerste woning. U kunt dan de rente aftrekken voor een verbouwing of het onderhoud. De rente kunt u aftrekken in box 1 van de belastingdienst. Als u de persoonlijke lening ergens anders aan besteed dan kunt u de kosten alleen aftrekken in box 3. Maar het is dus wel mogelijk om de rente voor een deel af te trekken bij de belastingdienst. Eventueel kunt u dit bespreken met een belastingadviseur.

U kunt een persoonlijke lening online afsluiten via de website van een financieringsmaatschappij. Als u online leningen goed met elkaar vergelijkt dan zult u merken dat het allemaal snel geregeld is als u online gaat zoeken naar een lening. Online kunt u vaak direct een lening afsluiten. Een persoonlijke lening kunt u zelfs binnen 24 uur op uw rekening hebben staan. Het grote voordeel hiervan is dat u direct een grote aankoop kunt doen zoals een auto of een keuken. Het regelen van een online persoonlijke lening gaat zo sneller online dan via een tussenpersoon.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?