Voordelig geld lenen

U wilt voordelig geld lenen maar weet niet precies hoe, wat en waar? Lees dan verder.
Een hypotheek is écht voordelig geld lenen, het nadeel daarbij is echter dat de lening gebruikt moet worden voor de aanschaf, onderhoud of verbetering van een woning als u gebruik wilt maken van belastingaftrek. Het voordeel is dat de rente lager is dan welke andere lening dan ook, zelfs zonder het belastingvoordeel.

Een betere manier van goedkoop geld lenen is misschien een doorlopend krediet, de rente is meestal redelijk en u betaald alleen rente over de periode dat u gebruik heeft gemaakt van het krediet.

Andere manieren van geld lenen die niet voordelig zijn zijn o.a. creditcards (17-21% rente per jaar) en rood staan. Doe dit dus bij voorkeur ook niet. Een bankmedewerker is de aangewezen persoon om u meer te vertellen over voordelig geld lenen.

Voordelig geld lenen begint met voldoende en correcte informatie. Het is goed om te weten welke mogelijkheden uw heeft om voordelig geld te lenen en wat van elke vorm de concequenties zijn. Zo weet u wat u maandelijks kan verwachten als het gaat om de maandlasten, maar ook wat er gebeurt als u bijvoorbeeld een periode minder gaat verdienen door ziekte. Dan leent u past echt voordelig geld!

Soorten leningen

Twee veel voorkomende leningen zijn:

  • Het doorlopend krediet: de vorm biedt u de mogelijkheid om tot een bepaald maximum te lenen en is flexibel en geeft u feitelijk een permanent financieel reserve of tegoed.
  • De persoonlijke lening; hierbij leent u in een keer een groot geld bedrag. Binnen een vastgestelde looptijd met een vaste rente wordt er maandelijks afgelost en rente betaald.

Verzekeringen
Als u geld gaat lenen, denkt u dan een na over een verzekering. Voordelig geld lenen gaat niet alleen – zoals al eerder gesteld – over zo goedkoop mogelijk over uw geld beschikken. Een verzekering kan voorkomen dat u als nog toch duur uit bent.

Hoe hoger het geleende bedrag, hoe groter de risico’s bij een veranderde financiële situatie. Deze kunnen worden afgedekt middels verzekeringen. Stelt u zich eens voor dat u door externe omstandigheden opeens niet meer instaat bent om uw maandelijkse aflossing te voldoen.

DUS?
Als u toch geld gaat lenen, dan moet u voordelig geld lenen. Uiteraard is het verstandig een voordelige lening te nemen die bij u past. Naast voordelig lenen dienen de aflossingsvorm en eventuele verzekeringen goed op uw wensen, situatie en de noodzaak aan te sluiten.

Wij wensen u veel succes en wijsheid bij het aangaan van de juiste leenvorm. Wilt u voordelig geld lenen, laat u altijd goed informeren en neem nooit te snel een beslissing.

Leest u vooral onze leentips goed door!

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?