Lenen van Familie

Als u geld leent van familie of vrienden kan dat erg slim zijn. Zij berekenen vaak geen of weinig rente en zijn schappelijk als u een keer niet terug kunt betalen. Het kan echter ook vervelend zijn om geld te lenen van familie en vrienden, het kan tot conflicten komen en dat is niet de bedoeling als het om vrienden en familie gaat. Met geld lenen aan vrienden moet je voorzichtig zijn. Soms leen je iemand een tientje uit en vervolgens zie je dat nooit meer terug. Dat zal de vriendschap misschien niet beƫindigen, maar je draagt het toch voor altijd mee. Het is een voorbeeld van problemen die leningen aan vrienden kunnen veroorzaken.

Soms is het dus ook veel slimmer om geld bij een bank te lenen, dat scheelt vaak een hoop kopzorgen. Maar als je toch leent van vrienden of familie is het slim om een aantal dingen op papier te zetten. Maak afspraken en zorg ervoor dat iedereen zich daaraan houdt. Als je dan toch een keer niet kunt betalen, laat dat dan ook weten. Zo voorkom je scheve gezichten en houd je de relatie met je naasten optimaal.

Als je verstandig bent, leen je alleen geld uit aan mensen die je goed kent. Familie is daar een goed voorbeeld van en misschien is het zelfs slimmer om je te beperken tot familie. De hechte band die u met deze menden heeft zorgt ervoor dat u een grotere kans heeft om uw geld terug te krijgen. Maar let ook op met familie, want je wilt niet dat de relatie verslechterd door de leningen die je uit hebt staan.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?