Hoogte Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening met veel afspraken. Je leent in één keer een bepaald bedrag en je zorgt ervoor dat dit bedrag aan het einde van de looptijd is afbetaald. Dit doe je door iedere termijn een vastgesteld aflossingsbedrag te betalen.

Hoe kun je een persoonlijke lening afsluiten?

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten, zul je eerst een kredietverstrekker moeten kiezen. Vervolgens kun je op de website van deze aanbieder je gegevens invoeren om een offerte aan te vragen. De kredietverstrekker zal dan contact met je opnemen om een offerte te overleggen en je kunt daarna besluiten of je deze persoonlijke lening wilt afsluiten.

Wat zijn de voorwaarden?
Bij het afsluiten van een persoonlijke lening zul je samen met de kredietverstrekker veel afspraken vastleggen. Zo wordt er bepaald welk bedrag je precies gaat lenen en hoelang de looptijd zal zijn. Daarnaast wordt er in het contract vastgelegd wat de rentevoet is en hoeveel je per termijn zult gaan aflossen. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je veel zekerheid hebt, maar je kunt niet meer geld lenen of van rentedalingen profiteren.

De persoonlijke lening is een term waarbij men een consumptieve kredietvorm bedoelt. Deze kredietvorm bestaat uit het uitbetalen van de leensom in één keer, waarbij die met een vaststaande looptijd en rente terugbetaald dient te worden. De looptijd en rente worden in de overeenkomst vastgelegd en kunnen niet meer worden gewijzig. De lening en zijn verloop staat dan ook geheel vast. De rentevergoeding is, in tegenstelling tot bij een hypotheek, meestal hoger bij een persoonlijke lening omwille van het ontbreken van zekerheid voor de lener. Toch is hij lager als bij een doorlopend krediet wegens het ontbreken van renterisico. Deze lening is vaak één van de slimmere leningen om af te sluiten.

Speciale kenmerken:
We zouden kunnen stellen dat de persoonlijke lening een vorm van sparen is, maar dan na de uitgave. U legt namelijk elke maand een vast bedrag opzij, maar u kan reeds genieten van uw investering. U koopt het nu en spaart het bedrag later bij elkaar met uw persoonlijke lening.
Een persoonlijke lening heeft een vast looptijd en een vaste rente.
U betaalt iedere maand een vast bedrag aan rente en aflossing.
Voordelen persoonlijke lening:
Zekerheid. Een persoonlijke lening geeft meer zekerheid. De rente is vast en dus loopt u geen risico dat deze omhoog gaat. Vooraf weet u precies hoeveel u moet betalen en wanneer de lening is afgelost.

Nadelen persoonlijke lening:
Starheid. De rente is vaak hoger dan de rente bij een doorlopend krediet. U profiteert niet van renteverlagingen. U kunt tussentijds ook gewoon geld opnemen.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?