20000 euro lenen

Wil je binnenkort 20000 euro lenen? Het is dan belangrijk om een aantal zaken goed in de gaten te houden. In dit artikel willen wij je wijzen op deze belangrijke zaken. Wat dacht je namelijk van de hoogte van de rente, de looptijd en de voorwaarden? Al deze punten gaan wij benoemen zodat je weet waar je op moet letten als je 20.000 euro wilt gaan lenen. Na het lezen van dit artikel ben je een stuk wijzer op het gebied van lenen en kun je betere beslissingen maken.

Rente
De rente is een essentieel onderdeel bij lenen. De bank die jou het geld gaat lenen wil uiteraard zoveel mogelijk op je verdienen. Hoe hoger het rentepercentage dat de bank vraagt, des te meer jij voor je lening gaat betalen. Een rentepercentage van 9.4% bijvoorbeeld is een stuk beter dan een rente van 10.1%. Als je goedkoop wilt lenen dan is het afsluiten van een lening tegen een lage rente heel belangrijk. Je kunt leningen van verschillende banken met elkaar vergelijken zodat je de goedkoopste partij kunt uitkiezen.

Looptijd
Naast de rente die je moet betalen als je geld leent is er nog een andere zaak. De looptijd komt ook altijd om de hoek kijken bij een lening. De looptijd van iedere lening kan weer anders zijn. Zo kan de looptijd bijvoorbeeld 120 maanden zijn. 120 maanden is wel een extreem lange looptijd, het staat gelijk aan 10 jaar. Over het algemeen kun je ervan uitgaan dat de lening duurder wordt naarmate de looptijd langer is. Een looptijd van 24 maanden is dus beter dan een looptijd van 48 maanden. Je betaalt namelijk minder rente met een kortere looptijd. Stel dat de rente 5% is op jaarbasis, dan betaal je met een looptijd van 48 maanden 4 jaar lang deze rente over het geleende bedrag. Is de looptijd 120 maanden, dan betaal je deze 5% maar liefst 10 jaar lang. Je kunt wel nagaan dat je in euro’s veel meer kwijt in het tweede geval.

Voorwaarden
Elke geldverstrekker heeft haar eigen voorwaarden. Vaak staan er verborgen zaken in deze voorwaarden. Daarom is het heel belangrijk om ook de kleine lettertjes goed te lezen. Naast het lezen van de kleine lettertjes is het van belang dat je ze ook begrijpt, anders heb je er niet zoveel aan. Mocht je de voorwaarden niet goed begrijpen dan ken je vast wel iemand uit je familie of vriendenkring die je erbij wil helpen. Je weet nu dat je met drie zaken te maken krijgt als je geld wilt gaan lenen. Het zijn allemaal belangrijke zaken. Zorg ervoor dat je een lage rente kies, een zo kort mogelijke looptijd en goed op de hoogte bent van de zaken die in de voorwaarden vermeld staan. 20.000 euro lenen kan in dat geval bijna niet meer verkeerd gaan!

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?