Wilt u een spaarhypotheek afsluiten dan dient u op een aantal punten te letten. Ten eerste natuurlijk op de maandlasten, maar u dient ook op de hypotheekrente te letten. Bij een spaarhypotheek worden de maandlasten ook nog opgehoogd met een kapitaalverzekering ten hoogte van het hypotheek bedrag.

Voor u een spaarhypotheek afsluiten gaat kunt u het beste gratis en vrijblijvend eerst een vergelijking opvragen van verschillende hypotheekverstrekkers, dit kunt u onder andere hier doen. Een renteverschil van 1% kan op een gemiddelde hypotheek een kleine 300 euro per maand schelen!

De spaarhypotheek biedt, net als de beleggingshypotheek, een maximaal belastingvoordeel. De hypotheek wordt namelijk pas aan het einde van de looptijd in een keer helemaal afgelost.

De spaarhypotheek is gekoppeld aan een kapitaalverzekering, met als kenmerk dat de rente die in de polis wordt vergoed gelijk is aan de rente die moet worden betaald voor de hypotheek. Met een spaarhypotheek bent u er dus zeker van dat u over het geplande kapitaal zult beschikken om de hypotheek af te lossen. U kunt extra voordeel behalen door in de beginjaren een hoge premie te storten, in de jaren daarna een lage. U ontvangt zo meer ‘rente over rente’.

Het is mogelijk om in een hypotheekconstructie een combinatie te maken van elementen uit de spaarhypotheek en uit een andere hypotheek, zoals de beleggingshypotheek. Dit resulteert dan in de hybride hypotheek.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?