Als u een hypotheek afsluiten wilt zijn er aantal punten waar u op dient te letten. Ten eerste natuurlijk de hypotheekverstrekker, wij raden u aan om hier of hier een gratis offerte aan te vragen, al is het alleen maar om te zien of u niet een veel te hoge rente gaat betalen. Andere dingen die komen kijken bij een hypotheek afsluiten zijn de notaris, die door u betaald dient te worden. Verder heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig bij het afsluiten van een hypotheek, evenals bij het passeren van de hypotheekakte.

Als u in loondienst bent een hypotheek afsluiten wilt dient u een werkgeversverklaring te overleggen aan de hypotheekverstrekker. Heeft u (nog) geen vast contract dan dient u bij uw werkgever een intentieverklaring te vragen.

Als zelfstandig ondernemer een hypotheek afsluiten wilt wel eens problemen opleveren. U dient de cijfers van de afgelopen drie kalenderjaren te overleggen, en deze moeten door een accountant zijn opgesteld. Soms wordt (ook) om een inkomensverklaring van de belastingdienst gevraagd.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?