Hoeveel kan ik lenen Hypotheek?

Een hypotheek is een lening die je afsluit om een woning te kunnen kopen. Bijna niemand kan dit bedrag al in één keer betalen en daarom zal nagenoeg iedereen een hypotheek afsluiten bij de aankoop van een woning. Bij een hypotheek is je woning het onderpand, waardoor de hypotheekverstrekker zekerheid heeft. Als je de hypotheek niet meer kunt betalen, wordt je huis geveild en houdt de kredietverstrekker de opbrengst.

Hoe kun je een hypotheek afsluiten?

Een hypotheek afsluiten is nog niet zo gemakkelijk. Het gaat vaak om een groot bedrag en daarom is het van belang dat je voor een goede hypotheek kiest. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om een hypotheekadviseur in de arm te nemen. Hij of zij kan je ook helpen om een keuze te maken uit de verschillende soorten hypotheken.

Soorten hypotheken

Het moeilijkste gedeelte bij het afsluiten van een hypotheek is het kiezen van een soort hypotheek. Er zijn namelijk wel vijf soorten hypotheken die verschillende contractvoorwaarden hebben. Zo zijn er de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypoheek die je aflost door maandelijks een bepaald bedrag aan aflossing en rente te betalen. Deze hypotheken zijn verschillend in de hoogte van het aflossingsbedrag.

Daarnaast is er nog de spaarhypotheek waarbij je zelf spaart voor de aflossing en de beleggingshypotheek waarbij de hypotheekverstrekker maandelijks een bepaald bedrag van jouw geld zal beleggen. Bij beide hypotheken wordt de hypotheek afgelost aan het einde van de looptijd door middel van het gespaarde geld of de opbrengst van de beleggingen. Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor een hybride hypotheek. Dit is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?