Doorlopend krediet vergelijken

Het doorlopend krediet is een van de meest gevraagde leningen. Onder meer vanwege haar flexibiliteit, reële rente en het feit dat je tussendoor altijd af mag lossen zonder een boete te betalen, is het doorlopend krediet erg populair. Verschillende banken en geldschieters bieden het doorlopend krediet aan. Hier volgt een overzicht, waarin het doorlopend krediet bij verschillende geldschieters wordt vergeleken.

Algemeen
Het doorlopend krediet is een flexibele lening. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je wilt lenen en wanneer je geld van de lening opneemt. Van tevoren wordt een kredietlimiet – een maximum op te nemen bedrag – afgesproken.

ING
Het doorlopend krediet bij ING staat bekend als een flexibele lening met variabele rente, inclusief overlijdensrisicobedekking. De lening gaat op voor bedragen van € 2.250 tot € 75.000.
De grote voordelen van ING zijn dat je via de Saldolijn of via Mijn ING direct geld op kunt nemen, je alleen rente betaalt over opgenomen bedragen, boetevrij kunt aflossen en afgeloste bedragen opnieuw kunt opnemen.

Rabobank
Bij de Rabobank staat het doorlopend krediet te boek als een voordelige lening waarbij alleen rente betaald wordt over het opgenomen bedrag. Het geld is direct op te nemen bij de pinautomaat en biedt een apart potje met geld.
Het te lenen bedrag loopt vanaf € 2.500 tot maximaal € 50.000. De looptijd van de lening is variabel en bij overlijden geldt een kwijtschelding van de lening, tot 75 jaar. Het is mogelijk om hiervoor een aparte rekening aan te maken. Ook is het mogelijk om het geld opnieuw op te nemen. Opnemen van dit geld gaat via Rabo Internetbankieren, Rabo Mobielbankieren en de Rabofoon.

DSB Bank
Bij de DSB Bank kun je met het doorlopend krediet profiteren van een zeer laag rentetarief zonder dat je daarvoor een extra hypotheek hoeft af te sluiten. Je kunt het krediet besteden aan je eigen huis, maar ook aan andere zaken. Je kunt onbeperkt en boetevrij aflossen en mag het geld opnemen wanneer je dat nodig vindt. Bij de DSB Bank kun je lenen van € 5.000 tot € 25.000 en er geldt een rentesaldo van 10%.

Fortis
De Fortis Bank biedt ook een doorlopend krediet aan. Hier is het mogelijk om van € 5.000 tot € 50.000 te lenen, tegenover een rente van 10,80% bij bedragen van € 5.000 tot € 10.000 en een rente van 8,50% bij bedragen van € 25.000 tot € 50.000.

Conclusie
Er zijn veel verschillende leenvormen, waarvan het doorlopend krediet een van de populairste is. Als we een aantal grote banken met elkaar vergelijken verschillen ze niet bijzonder veel van elkaar. Als je van plan bent op korte termijn een doorlopend krediet af te sluiten kan het zeker geen kwaad om een en ander nader te besturen. Op het internet zijn verschillende sites te vinden die een berekening maken van de beste lening die op jou van toepassing is.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?