Gemeentelijke Kredietbank

Voor mensen die maar niet uit de schulden kunnen komen vanwege bijvoorbeeld te dure leningen, is er een oplossing: Bundel alle leningen samen in een nieuwe lening, het z.g. saneringskrediet. Dit lijkt misschien het verplaatsen van een probleem maar in veel gevallen is het saneringskrediet juist de oplossing om weer uit de schulden te komen. Sommige vormen van lenen zijn enorm duur. Bijvoorbeeld rood staan bij de bank. Dit wordt ook wel een krediet op betaalrekening genoemd. Ook een doorlopend krediet kan een dure vorm van lenen zijn, omdat de rente niet vaststaat en deze daarom vooral in economisch onzekere tijden tot grote hoogten kan stijgen. Zit jij ook opgescheept met veel ‘foute’ leningen of kredieten? Sluit dan een saneringskrediet af en voeg al je schulden samen.

Hoe saneringskrediet afsluiten?

Deze kredietvorm is mogelijk dé oplossing om langzaamaan alle schulden achter je te laten. Het is geen wondermiddel maar je hebt wel de zekerheid dat al je geld niet alleen naar het betalen van de rente gaat maar dat je voldoende geld overhoud om ook de schulden af te lossen. Het afsluiten van het saneringskrediet doe je bij de Gemeentelijke Kredietbank. Vrijwel elke gemeente biedt een dergelijke faciliteit. Je kunt dit krediet alleen bij je eigen gemeente afsluiten. Voorwaarden waaraan je sowieso moet voldoen om dit krediet af te sluiten zijn: Je beschikt over een laag inkomen en je hebt schulden. Het is niet nodig om apart een afspraak te maken bij de Gemeentelijke Kredietbank. Mocht je vragen hebben, meer informatie nodig hebben of een kredietaanvraag willen doen, dan kun je meteen een van de medewerkers spreken. Wil je eerst weten of je wel in aanmerking komt voor het saneringskrediet? Bezoek dan de website van deze Gemeentelijke Kredietbank van jouw gemeente.

Meer overzicht dankzij 1 lening

Men vraagt zich wel eens af wat nu de echte voordelen zijn van het bundelen van leningen. Want het saneringskrediet is voor veel mensen overduidelijk een oplossing, maar wat is het grootste voordeel nu echt? Reacties van mensen op allerlei forums en websites tonen aan dat men deze lening de voorkeur geeft vanwege het overzicht dat het brengt in de financiën en administratie. Schulden ontstaan vaak vanwege het overzicht dat ontbreekt. Het saneringskrediet biedt daarentegen enorm veel overzicht. Het is duidelijk hoe hoog de schulden zijn en wat er maandelijks afgelost moet worden. Wanneer je meerdere leningen hebt is het meestal onduidelijk hoeveel geld dit je kost en weet men vaak niet meer zo goed waar de prioriteiten liggen. Een reactie die we vaak tegenkomen is: “Waar moet ik beginnen met aflossen?” Wil jij ook meer overzicht hebben en wil je graag af van al die dure leningen? Dan is het saneringskrediet ook voor jou de oplossing. Daarbij is ook de rente een stuk lager bij de Gemeentelijke Kredietbank dan bij de doorsnee kredietverstrekker. Een medewerker van de Gemeentelijke Kredietbank in jouw gemeente stelt een plan op en brengt structuur aan in je administratie. Uiteraard staat daar tegenover dat men van je vraagt dat je zelf ook je steentje bijdraagt, op weg naar een schuldenvrij leven. Je sluit geen nieuwe leningen meer af en probeert zuinig te leven.

Kan iedereen een saneringskrediet afsluiten?

Nee. Niet iedereen kan een dergelijk krediet afsluiten. De bank hanteert strenge voorwaarden waaraan je moet voldoen. Voldoe je daar wel aan, dan is het nog niet zeker of al je leningen gebundeld kunnen worden. De bank gaat namelijk in overleg met de schuldeisers en niet elke schuldeiser gaat automatisch akkoord met een lager bedrag. Men let ook op de hoogte van je inkomen. Mocht je van de bijstand leven, dan betekent dit in de praktijk dat je al weinig geld overhoud om van te kunnen leven, laat staan dat je daarmee je schulden kunt afbetalen. Mensen met een laag inkomen worden doorgaans toegelaten maar dit inkomen mag ook weer niet te laag zijn.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?