Prepaid creditcard

Prepaid creditcards gaan een steeds belangrijkere rol innemen en verdringen de traditionele creditcards steeds meer en meer. Consumenten zijn het zat om “op de pof te leven” en geld te lenen. Ze zijn waarschijnlijk doordrongen van het feit dat dit altijd geld kost en dat het verstandiger is om geen geld uit te geven voor zaken die ook uitgesteld kunnen worden, of waarvoor kan worden gespaard. Een prepaid creditkaart werkt hetzelfde als een gewone creditkaart alleen met het belangrijke verschil dat men zelf de tegoeden kan aanvullen met eigen geld.

Wat kun je met prepaid creditcards?

In feite kun je met deze kaarten alles doen wat met normale creditcards ook mogelijk is. Zoals:

• Online winkelen en afrekenen
• Vakanties en hotels boeken
• Het huren van auto’s
• Betalen in een fysieke winkel
• Geld pinnen waar je ook bent
• Reserveren van hotels of tickets
• Het aanvragen van abonnementen of online diensten

Zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft!
Deze nieuwe manier van betalen doet iets met het bewustzijn van consumenten en misschien ook met die van jou. Jij bepaald immers zelf hoeveel geld je wilt uitgeven en je laat je niet meer (mis)leiden door argumenten van reclamemakers om hun product te kopen met kreten zoals: “Koop nu en betaal later”. Je stort geld vanaf je bankrekening op de kaart en daarmee doe je de betalingen met de prepaid creditcard. In feite pin je geld en stop je dit in je portemonnee, alleen staat het op een kaartje. Daarnaast is het een veilige manier van betalen. Zowel online maar betalen in fysieke winkels is even veilig. Kleine betalingen en uitgaven doe je snel en veilig, zonder veel gedoe.

Wie kan een dergelijke kaart aanvragen?

In feite kan iedereen een prepaid creditcard aanvragen, zolang je maar wel inwoner bent van de EU en minimaal 18 jaar oud bent. Kortom: Iedereen komt hiervoor in aanmerking. Zelfs wanneer je schulden hebt of een negatief BKR hebt. Je zult als enige moeten bewijzen dat je woonachtig bent in Europa en aan de leeftijdscriteria voldoet.

Andere soorten prepaid creditcards

Er zijn in de loop der tijd verschillende kaarten gekomen. Een van de bekendere prepaid kaarten is de Viabuy prepaid creditcard. Met deze kaarten kan men anoniem geld storten maar ook anderen kunnen op jouw kaart geld storten! Daarnaast is het mogelijk om al je rekeningen met deze kaart te betalen. Dan hebben we ook nog de DB prepaid creditcard. In bepaalde gevallen kun je met deze kaart profiteren van kortingen bij webshops. Deze moeten alleen wel aangesloten zijn bij de instantie DB prepaid kaart.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?