Hoeveel lenen via Creditcard?

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een creditcard in plaats van een pinpas. Op een creditcard staat geen saldo en als je hiermee betaalt komt het saldo dus in de min te staan. Je leent dan dus geld van de kredietverstrekker. Het voordeel van een creditcard is dat je er bijna overal mee kunt betalen en zo nooit te weinig geld op zak hebt.

Hoe kun je een creditcard aanvragen?

Een creditcard kun je aanvragen bij een bank of een ander soort kredietverstrekker. Het is vaak het betrouwbaarst om dit bij een bank te doen. Je kunt de creditcard heel gemakkelijk aanvragen door op de website van de aanbieder een aantal gegevens in te vullen.

Wat zijn de voorwaarden?
Bij een creditcard kun je vaak geld opnemen tot een bepaalde limiet. Aan het einde van de maand zal het bedrag dat je hebt opgenomen automatisch van je lopende bankrekening worden afgeschreven. In de nieuwe maand kun je weer opnieuw geld opnemen tot de limiet. Maandelijks betaal je ook een klein bedrag aan de kredietverstrekker als vergoeding.

Let er altijd op dat je genoeg saldo hebt op je lopende rekening voor de automatische incasso. Als dit niet het geval is wordt het geld er niet afgeschreven, waardoor je een hoge rente zult moeten betalen en het zal direct worden gemeld bij het BKR.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?