Hoe hoog is een autolening?

Als je een auto wilt kopen en hier niet voldoende geld voor hebt, kun je ervoor kiezen om de auto te leasen. Veel mensen weten echter niet dat het ook mogelijk is om een autolening af te sluiten. In het tweede geval kun je ook nog kiezen uit twee soorten leningen.

Auto leasen

Bij het leasen van een auto zul je een contract afsluiten met het autobedrijf waar je de auto koopt. Zolang je de auto least ben jij niet de eigenaar van de auto. Na de contracttermijn kun je de eigenaar worden door de auto te kopen voor de helft van de waarde. Het voordeel van het leasen van een auto is dat je meteen all risk verzekerd bent.

Autolening

Het is dus ook mogelijk om te kiezen voor een autolening. Deze lening sluit je af met een bank of een ander soort kredietverstrekker. Zodra je de lening hebt afbetaald ben jij de eigenaar van de auto. Je kunt kiezen voor een persoonlijke autolening met vaste afspraken over het bedrag, de looptijd, het aflossingsbedrag per termijn en de rentevoet.

Je kunt echter ook een doorlopend krediet afsluiten met enkel afspraken over het maximaal te lenen bedrag en het minimale aflossingsbedrag per termijn. Met een doorlopend krediet ben je vaak voordeliger uit, maar je hebt dan niet de zekerheid van een vaste rente.

Copyright © 2018 Hoeveel kan ik lenen?